6 Film som bare skal ses

verden udenfor

Som med mange ting i livet, er der bare nogle ting, som skal ses/opleves/osv.

Derfor har vi på bloggen i dag besluttet os for at lave en oversigt over “6 films, om bare skal ses”. Vi håber I kan lide dette nye format, som vi er ude med, og at I vil tage godt imod det. Her kommer filmene så. Og du skal bare vide, at hvis du ikke har set nogle af disse film, er det bare om at komme i gang. Der er ikke nogle dårlige undskyldninger. Er der nogle af disse, som man aldirg har set eller hørt om før, skal de bare ses. Alt andet er fejl i opdragelsen. 😉

Forresten, hvis du ikke har råd til alle disse film kan tjenester som Viaplay og Netflix anbefales, men ellers er der jo også diverse muligheder for at skaffe kapital.

1. En Verden Udenfor

verden udenfor

Denne film er fantastisk. Det var den første film jeg så med min første kæreste, og den gik rent hjem. Det var en super fed film, som havde mig klistret til skærmen under hele filmens forløb. Det er en meget smuk historie, som ikke nødvendigvis ender lykkeligt for alle personer. I filmen følger man en fange, som finder ud af hvordan livet er i fængsel. Han møder andre indsatte, bliver berørt af deres historier, og vigtigst af alt får han nye venner. Et must see. Det er derfor den ligger nummer 1 på vores liste.

2. Alle Godfather filmene

godfather

Hvis du ikke allerede har set Godfather filmene, skal de ses. Det er nogle fantastiske film, som giver et indblik i det italienske mafa-miljø, som udefra kan se meget pænt ud, men indefra er meget barskt og hårdt. Her er det altså godfatheren der bestemmer, og hvis han sad her lige nu havde han nok fortalt dig, at du skulle se filmen. 😉

3. Schindlers liste

Schindlers liste er en fantastisk film. Det kan godt være, at den er sort-hvid, og at den er meget trist. Men selvom en film er trist kan den stadigvæk godt have et super fedt budskab, og et fedt historisk forløb, som giver indblik i den forfærdelige skæbne, som mange jøder led under. Det giver virkelig et indblik i, hvordan noget så forfærdeligt kunne blive udrettet mod et så uskyldigt folk. Forfærdeligt, men giver et fantastisk historisk indblik.

4. Ringenes Herre

Ringenes herre universet er også fantastisk. Alle filmene bør ses, og du har sikkert allerede set dem. De er fantastiske, og man bliver helt varm om hjertet, når man ser Smeagol (gollum) sidde der og sætte de andre på plads. Hvis du er til fantasy er dette en film som bare skal på bucketlisten. Du kan faktisk få den ret billligt lige nu hvis du bruger studierabat fra Apple i Elgiganten.

5. Pulp Fiction

En af mine favoritter, og en gammel klassiker. Den er instrueret af Tarantino, og det betyder selvfølgelig også at mange af hans klassiske, karakteristiske træk kommer til udtryk i filmen. Der er f.eks. overdrevet meget blod, og nogle ret makabre situationer. Hvis du er til tarantino film skal den altså ses. Django minder også lidt om filmen, og den er også rigtig god.

6. Fight Club

Behøves der siges mere om denne film? Et fantastisk værk, som bare skal ses. Jeg kan desværre ikke sige for meget om filmen uden at spoile, men det er helt sikkert en film, som skal ses.

Jeg håber disse filmforslag har fået dig til at beslutte dig for nogle film, som du skal se. Nyd dem! 🙂